Újabb botrány

Kiszivárogtatót fogott az FBI?

A rejtélyes informátor a Snowden-botránnyal híressé vált Glenn Greenwaldot láthatta el titkos információkkal.

2014.10.28 17:00ma.hu

Glenn Greenwald weboldala, a The Intercept továbbra is folyamatosan közöl titkos kormányzati dokumentumokat, köztük olyanokat is, amelyek vélhetően nem az NSA-botrányt kirobbantó Edward Snowdentől származnak. Az elmúlt hetekben egyre többen cikkeztek arról, hogy az amerikai újságírónak egy másik informátora is lehet.

cliff / Flickr

Michael Isikoff, a Yahoo újságírója szerint nagyon úgy fest, hogy az FBI-nak sikerült azonosítania  és elfognia a titokzatos kiszivárogtatót, aki egyebek mellett az amerikai terrorelhárítás visszaéléseivel kapcsolatos információkat is átadott Greenwaldnak. Isikoff szerint a nyomozóhivatal ügynökei átkutatták a gyanúsított lakását, és nyomozást indítottak az ügyben.

A The Interceptben megjelent cikk szerint az FBI terrorista-adatbázisában szereplő emberek több mint felét anélkül tartják megfigyelés alatt, hogy egyértelmű bizonyíték lenne arra, hogy bármilyen formában együttműködnek valamelyik ismert terrorszervezettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.