Mozi, közlekedés, buli? Mindent mobilról!

Megállíthatatlan a mobilfizetés

Saját, magyar környezetre szabott mobilalkalmazás igyekszik megkönnyíteni azok életét, akik már el sem tudják képzelni, milyen lehet okostelefon nélkül létezni.

2014.10.29 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: OTP

Képzelje el, hogy már akkor is mobilról rendeli a vacsorát, ha az étteremben ül. Taxit szintén, de a mozijegyeket is okostelefonról foglalja le. És mindezeket ki is tudja fizetni kézből, egyetlen felületről - nos, röviden ennyi a magyar Simple lényege. A cél ugyanis a biztonságos, funkciógazdag, de mégis egyszerű fizetési megoldás létrehozása volt.

"Egy olyan vásárlási szolgáltatásokat integráló mobil alkalmazás, amely lefedi az egész vásárlási folyamatot a termék kiválasztásától a vásárlási folyamat legvégéig" - hangzott el a sajtótájékoztatón, melynek során az OTP bábáskodásával és a Samsung aktív együttműködésével létrejött Simple bejelentésre került. Bejelentésre, de nem nulláról való indulásra, hiszen a rendszer egyes elemeit már jó ideje tesztelik. Például a nyári Művészetek Völgyében már alkalmazták a mobilfizetést megkönnyítő módszert.

Az Apple és Android okostelefonokra egyaránt elérhető alkalmazás révén kvázi feleslegessé válik a különálló bankkártya használata. A Simple ugyanis használható pénz küldésére, feltölthető keretének köszönhetően mozi- és koncertjegyet lehet vele vásárolni, hogy csak néhány példát említsünk. Mindeközben olyan egyensúlyt tud teremteni a kényelmi és biztonsági funkciók között, mint a testreszabható kisösszegű vásárlási keret, melyet minden felhasználó maga határozhat meg.

A már meglevő öt szolgáltatás (mozi, mobilpincér, automatás vásárlás, ételfutár és jegyvásárlás) mellett a következő hetekben mutatkozik be további négy funkció. Ezek segítségével mobiljainkról rendezhetjük parkolásainkat, vehetünk autópálya-matricát, hívhatunk magunknak taxit és böngészhetünk a szórakozóhelyek kínálatai között (party).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.