Számológép? Igen, és telefon is

Önnek is elege van már az okostelefonokból?

Minden tudnak, de gyorsan lemerülnek, nagyok, nehezek - mi van akkor, ha csak telefonálni szeretnénk? Avagy vissza a gyökerekhez: szuperolcsó minimobil.

2014.10.27 19:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: WiMe

Még a technika iránt rajongóknak is el kell ismerniük: az okostelefonok - minden előnyük ellenére - néha bizony megnehezítik a telefonálást. A beszédalapú kommunikáció mellé ugyanis annyi extra funkciót biztosítanak, hogy emiatt nagyok, relatíve nehezek és gyorsan lemerülnek. Itt az ideje egy második mobiltelefonnak?

A tajvani WiMe szerint igen, a tajvani gyártó ezért 60 ezer dolláros Kickstarter-kampányt indított (ebből eddig 11 ezer dollár jött össze). A saját SIM-kártyát is befogadni képes, akár számológépnek is használható, de elsődleges telefonunkkal Bluetooth-on keresztül összekapcsolódni (és így hívást fogadni) is tudó mobil igen picire sikerült. A Talkase névre keresztelt telefon nagyjából 5,5 milliméter vastag, egyéb paramétereiben pedig egy hitelkártyára hasonlít. A fejlesztők állítása szerint 2,5 órányi beszélgetést kínál, de készenléti üzemmódban akár 100 órán keresztül is velünk lehet.

A 25 dolláros (kevesebb mint 6 ezer forintos) bevezető áron kínált készülék a tervek szerint 49 dollárért (nagyjából 11 ezer forintért) lesz majd megvásárolható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.