Perkál

A Microsoft-alapító 100 millió dollárral támogatja az ebola elleni harcot

Paul Allen másokat is arra biztat, hogy a lehetőségeikhez mérten járuljanak hozzá a járvány megfékezésének költségeihez.

2014.10.25 09:29ma.hu

Paul Allen, a Microsoft társalapítója csütörtökön jelentette be a Twitteren, hogy "legalább" 100 millió dollárral támogatja az ebola elleni küzdelmet. Allen másokat is arra kért, hogy járuljanak hozzá a járvány megfékezésének költségeihez. "Időnként mindenki úgy érzi, hogy tennie kell egy-egy olyan célért, amely igazán megérinti - mondta Allen a The New York Timesnak nyilatkozva. - Most egy elképesztően kemény ellenféllel kell szembenéznünk. A betegség exponenciális terjedése miatt komoly kihívást jelent."

The Verge

Allen adományának egy részét a Massachusetts-i Egyetem orvosi kara kapja, amely "Libériában képzéssel, egészségügyi dolgozókkal és laborfelszereléssel" is részt vesz a kór elleni harcban, de az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is jut majd a pénzből. Allen, aki a befektetései és a jótékonykodás mellett két profi sportcsapat menedzselésével is foglalkozik, nemrég jelentette be, hogy 9 millió dollárral támogatja az Egyesült Államok közegészségügyi és járványügyi központjának alapítványát, a CDC Foundationt, és egy weboldalon keresztül saját alapítványa is gyűjti a felajánlásokat az ebola sújtotta régiókban élők megsegítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.