"Csak"

Három hónap alatt 39 millió iPhone fogyott

A karácsonyi szezonban még nagyobb keresletre számít az Apple.

2014.10.21 21:00ma.hu

Az Apple hétfőn adta ki az idei év harmadik negyedévéről szóló üzleti jelentését. A cég még a vártnál is jobb eredményeket ért el: 42,1 milliárd dolláros bevétel mellett közel 8,5 milliárd dolláros nyereségről számolhattak be.

Az eladások éves összehasonlításban 12 százalékkal nőttek; a cég arra számít, hogy a karácsonyi szezonban még jobb mutatókat produkál majd.

Az iPadek kivételével a vállalat valamennyi terméke rekordeladásokat produkált. Az Apple táblagépének eladásai azonban az elmúlt hónapokban erősen visszaestek - elsősorban azért, mert egyre több versenytársuk dobja piacra a saját, jó minőségű és kedvező árú termékeit.

Meglepő módon nem csak az iPhone­-ok, hanem a Mac számítógépek is remekül fogytak. A cég utoljára 2011­-ben tudott ennyi asztali gépet és laptopot értékesíteni - most 5,5 millió eladott darabról számolhattak be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.