The end

Hivatalosan is vége a Nokia és a Windows Phone brandnek

A Microsoft Microsoft Lumia néven fogja forgalmazni új okostelefonjait.

2014.10.21 17:00ma.hu

Nemsokkal azután, hogy a Microsoft felvásárolt a Nokia mobiltelefongyártó üzletágát, felröppentek az első olyan hírek, amelyek szerint a redmondi vállalat kivonja a forgalomból a Nokia és a Windows Phone márkaneveket. Kedden a cég hivatalosan is bejelentette, hogy ezentúl Microsoft Lumia néven forgalmazza majd az új okostelefonjait.

The Verge

Az elmúlt hetekben a Nokia.com­-ról fokozatosan a Microsoft új mobil oldalára terelték át a forgalmat. A hivatalos tájékoztatás szerint elsőként a Nokia France fogja használni az új márkanevet a Facebookon, Twitteren és más közösségi oldalakon alkalmazott kommunikációjában.

A Microsoft illetékesei a The Verge­-nek nyilatkozva megerősítették, hogy a következő hetekben a más országokban működő leányvállalataik is megkezdik az "átcímkézést".

Az, hogy a Microsoft úgy döntött, ejti a Nokia márkanevet, nem jelenti azt, hogy a finn cég is eltűnik a süllyesztőben. A gyártó csak a telefongyártással foglalkozó divíziójától vált meg, de az online térképészeti és navigációs megoldások, valamint telekommunikációs berendezések fejlesztésével továbbra is foglalkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.