Azonosítás magas fokon

2015-ben mutatják be a világ első ujjlenyomat-olvasós bankkártyáját

A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk.

2014.10.18 10:00ma.hu

A MasterCard friss bejelentése szerint jövőre dobja piacra a világ első olyan érintés nélküli (contacless) bankkártyáját, amely egy beépített ujjlenyomat-olvasó segítségével azonosítja a felhasználókat.

A hitelkártyacég a biometrikai azonosító rendszereket forgalmazó Zwipe-pal közösen fejlesztette ki a kártyát, amely csak akkor engedélyezi a kifizetéseket, ha tulajdonosa rányomja a hüvelykujját a szenzorra. A plasztiklapocska az NFC-rendszerekkel és a hagyományos kártyaolvasókkal is kompatibilis lesz. Az azonosításhoz szükséges ujjlenyomatokat a beépített adattároló fogja megőrizni, így még a MasterCard szakemberei sem férhetnek hozzá az érzékeny adatokhoz.

A Zwipe egy, a norvég Sparebanken DIN bankkal közös pilotprojekt keretében fejlesztette ki a rendszert. A kártyát akkumulátor helyett az RF-terminálokból "kiszipkázott" energia fogja hajtani, így minden egyes alkalommal feltöltődik majd, amikor használjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.