Lenyomó

Mindenkit lenyomott a PC-piacon a Lenovo

Nagy eséllyel, ha komplett számítógépet vásárol, egy Lenovo tulajdonosa lesz. A kínai gyártó immár másfél éve folyamatosan vezeti a piacot.

2014.10.10 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Wikipedia

Az IDC által közzétett legújabb statisztikai adatok szerint a Lenovo a hatodik egymást követő negyedévben a globális PC piac vezetője, immár 20 százalékot elérő, rekordméretű piaci részesedéssel. Miközben a globális PC iparág a javulás jeleit mutatja egy mérsékelt, 1,7 százalékos csökkenéssel, ami lényegesen jobb eredmény az IDC -4,1 százalékos előrejelzésénél.

A 2014 harmadik negyedévében leszállított PC-k számát tekintve az IDC adatai szerint a Lenovo 20 százalékra növelte globális PC-piaci részesedését a második negyedévi 19,4 százalékról. A vállalat az egy évvel korábbihoz képest 11,2 százalékos növekedést ért el, ami 2,3 százalékpontos emelkedésnek felel meg, továbbá a második helyezettel szemben 0,2 százalékpontról 1,2 százalékpontra növelte előnyét. A Lenovo több mint 15,7 millió PC-t szállított le a negyedévben.

Yang Yuanqing, a Lenovo elnöke és vezérigazgatója szerint "a 20 százalékos globális PC-piaci részesedés elérése jelentős mérföldkő a Lenovo történetében - és mi a reméltnél hamarabb jutottunk el idáig. [..] A második helyet foglaljuk el a növekvő PC+tablet piacon, továbbá harmadikok vagyunk a globális tablet és szerver eladások terén. Bevételünk megközelíti az 50 milliárd dollárt, a Lenovo mégis következetes és gyors reagálású maradt. [..] Mindeközben következetesen végrehajtjuk stratégiánkat, melynek révén a System X üzlet lezárásával és a Motorola Mobility akvizíció rövid időn belüli befejezésével 3 növekedési motorral - PC, mobil és vállalati - fogunk rendelkezni."

A Gartnernél egyébként szintén a Lenovo vezeti a globális PC-piacot a harmadik negyedévben 19,8 százalékos részesedéssel, míg az előző negyedévben 19,1 százalékos részesedést ért el a vállalat. A második helyezettet 1,9 százalékponttal előzi meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.