Mindenki kap mindenből

Kettészakad a Hewlett-Packard

A HP a PC-­kkel és és a nyomtatókkal, a HP Enterprise pedig az üzleti felhasználóknak szánt termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozik majd.

2014.10.07 21:00ma.hu

A Hewlett­-Packard (HP) vezetői hétfőn jelentették be, hogy két kisebb vállalatra bontják a cégcsoportot.

A HP a PC­ és nyomtató­üzletágat, a HP Enterprise pedig az üzleti termékeket és szolgáltatásokat fogja menedzselni. Meg Whitman vezérigazgató a HP Enterprise vezetőjeként és a HP igazgatótanácsának elnökként folytatja a munkáját. A PC­ és nyomtatógyártással foglalkozó vállalat vezére a gyártó egyik kipróbált menedzsere, Dion Weisler lesz.

A topmenedzserek bíznak abban, hogy az átszervezés révén újra nyereségessé tehetik a vállalatot. "Ez [a vállalat kettéosztása] biztosítja majd a két új cég számára mindazt a függetlenséget, összpontosítási képességet, finanszírozási forrásokat és rugalmasságot, amelyre szükségük lesz ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban reagáljanak a piac és az ügyféligények változásaihoz" - nyilatkozta Whitman.

A HP 2015­-ös üzleti évének második felére szeretné befejezni az átszervezést, amelynek keretében közel 55.000 munkavállalót bocsáthatnak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.