Globális védelem

Új biztonsági rendszert indít a kiberbűnözők ellen egy kártyatársaság

A SafetyNet képes arra, hogy még azelőtt észlelje és megakadályozza a potenciális támadásokat, mielőtt azok megtörténtek volna, vagy mielőtt a bank vagy a pénzügyi szolgáltató észrevette volna a támadást.

2014.10.07 20:30Havariapress
Fotó: freedigitalphotos.net/ Stuart Miles

SafetyNet néven új globális biztonsági rendszert indít el a MasterCard, hogy csökkentse a bankok és a fizetési szolgáltatók elleni hacker-támatások kockázatát.

A többszintű védelmi rendszer segítségével a MasterCard partnerei mindig egy lépéssel a támadók előtt járhatnak annak dacára, hogy a hackerek egyre kifinomultabb módszerekkel igyekeznek átjutni a bankszámlákhoz kapcsolt védelmi rendszereken.

Az ügyfelek a világon mindenütt elsőrendű fontosságot tulajdonítanak a biztonságnak, ha kártyás vásárlásról van szó, így a MasterCard számára is ez a legfőbb prioritás. A kártyatársaság különböző eszközöket és többszintű védelmi rendszert működtet a világon mindenütt, együttműködésben a kártyakibocsátó- és kártyaelfogadó bankokkal, kereskedőkkel, és magukkal az ügyfelekkel.

A SafetyNet a biztonsági védelmi rendszerek jövő generációjához tartozik. Azért képes a visszaéléseket még azok megtörténte előtt felfedni és megakadályozni, mert olyan intelligens technológiai háttérre épül, amely valós időben érzékeli a visszaélési kísérleteket, és azonnal megakadályozza, hogy megtörténjen a hamis fizetési tranzakció.

A SafetyNet a bankok jelenleg működő védelmi rendszereit egy újabb szinttel egészíti ki, nyomon követi a különböző fizetési csatornákat függetlenül azok földrajzi helyétől, és az egyes országok és partner-intézmények saját igényeihez szabható, kifinomult algoritmusokat használ.

A SafetyNet egy újabb emelt szintű biztonsági eszköz a MasterCard által működtetett védelmi rendszerek sorában, amely szervesen illeszkedik a globális fizetési rendszerben használt biztonsági eszközökhöz. A MasterCard SafetyNet-tel kapcsolatos bejelentése is alátámasztja a kártyatársaság vezető helyét a biztonságos fizetési rendszerek fejlesztése terén, amelyet többek között olyan innovatív kutatásoknak köszönhetően tudhat magáénak, mint a biometrikus azonosítás, hang- és arcfelismerő rendszerek jelenleg zajló tesztelése.

A MasterCard valamennyi megoldása többszintű védelmet nyújt. Az ügyfelek számára ezekből látható a bankkártyákon taláható EMV chip, vagy az egyes bankoknál elérhető SecureCode, amelyet online vásárlásnál kell megadni.

A SafetyNet újabb jelentős lépés a fizetési adatok és a fizetési tranzakciók biztonsági védelme érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.