Új

Ezt kínálja be a 4. mobilszolgáltató

A Digi Távközlési Kft. önálló mobil hang- és adatforgalmi szolgáltatást biztosító hálózat kiépítését és üzemeltetését tervezi Magyarországon a tenderen elnyert frekvencia felhasználásával.

2014.10.03 18:01MTI

A társaság az 1800 megahertzes (MHz) frekvenciatartományban 10 MHz-nyi blokk használati jogát nyerte el húsz évre 10 milliárd forintért.

A társaság másodpercenként 40 megabit (MBit/s) sebességű mobil adatforgalmat lehetővé tevő, országos hálózat kiépítését tervezi fokozatos ütemben. A közlemény szerint a szükséges hatósági engedélyek megszerzését és az egyéb adminisztratív előkészületeket követően a Digi azonnal elkezdi a hálózatépítést.

A Digi műholdas és kábeles televíziós szolgáltatást, valamint vezetékes internetszolgáltatást nyújt Magyarországon. Ügyfeleinek kiegészítő szolgáltatásként mobilinternet elérést is biztosít virtuális szolgáltatóként, saját márkanév alatt a Telenor hálózatán keresztül.

A műholdas és kábeltelevíziós szolgáltatások piacán 23 százalékos piaci részesedéssel a harmadik legnagyobb szereplő, a vezetékes internet terén szintén a harmadik legnagyobb szolgáltató 14 százalékos részesedéssel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adatai szerint.

A nyilvánosan elérhető céginformációs adatok szerint a Digi Kft. 2013-ban 37,6 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi 36,6 milliárd forint után. Adózott eredménye tavaly 4,65 milliárd forint, egy évvel korábban 1,65 milliárd forint volt.

A romániai központú társaság Magyarország mellett Csehországban van jelen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.