Októberben érkezik

LG okostelefonok tiniknek

Az új L Fino és L Bello kategóriában kiemelkedő kamerát és nagy teljesítményű négymagos processzort kínál.

2014.09.26 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Októbertől kapható lesz Magyarországon az LG L Series termékcsaládjának két legújabb tagja, az L Fino és az L Bello. A készülékeket a tizenéveseknek és az első okostelefon-tulajdonosoknak szánja a dél-koreai gyártó, ennek ellenére gyors négymagos processzorral és 1 GB-nyi RAM-mal valamint 4/8 GB-nyi háttértárral szereli őket.

Az L Fino és az L Bello okostelefonok az LG egyedi hátlapgomb megoldását viszik tovább, emellett 8 megapixeles kamerát és olyan saját fejlesztésű kezelőfelületi funkciókat kínálnak, amelyek egyszerűvé és szórakoztatóvá teszik a fényképezést. A vásárlói szokásokat vizsgáló kutatások szerint az első okostelefonjukat vásárlók és a tizenévesek körében a készülék kiválasztásánál a kamera az egyik legfontosabb szempont. Az LG L Series új tagjai az azonos kategóriájú telefonokhoz képest fejlettebb kamerával rendelkeznek, amellyel elmosódásmentes képek készíthetők.

A Touch & Shoottal, azaz az érintéssel fényképezéssel gyorsan és könnyen megörökíthetők a különleges pillanatok: a kijelző bármely pontját megérintve a kamera automatikusan fókuszál és fényképez, egyetlen mozdulattal. A Gesture Shoot-nál, azaz a kézmozdulattal történő fényképezésnél a felhasználónak elég ökölbe szorítani a kezét a kamera előtt, és automatikusan elindul a 3 másodperces visszaszámlálás a felvétel elkészítéséig. Ez a funkció szelfi készítésénél különösen hasznos. Az előlapi kamerafény használatával pedig a kisebb méretű előnézeti képernyő mellett fényes fehér háttér jelenik meg a kijelzőn, amely lágyabb megvilágítást nyújt szelfizésnél.

A Knock Code-dal az LG okostelefon zárolása egy egyszerű mozdulattal feloldható - elég az előre beállított koppintási kódot megadni a telefon kijelzőjén. Az L Fino-hoz és az L Bello-hoz is készült QuickCircle tok, ami lehetővé teszi a leggyakrabban használt funkciók, például a hívás- és SMS-kezelés, a zenelejátszás és a kamera elérését az ablakból, az előlap felnyitása nélkül.

Az Android 4.4.2 (Kitkat) operációs rendszerét futtató készülékek 1900 illetve 2540 mAh-s akkumulátorral érkeznek. A Fino 4,5, a Bello 5 colos kijelzővel rendelkezik, 800/854 x 480 pixeles felbontás mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.