Felvásárlás, appok és a magyar piac

A PC-k után a mobiltelefonpiacot is letarolják a kínaiak?

Hazánkat is elárasztják a kínai Lenovo okostelefonjai; lehullt a lepel a vállalat nagyra törő terveiről.

2014.09.18 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Lenovo

A Lenovo megközelítőleg három éve kezdte meg okostelefonjainak forgalmazását, először csak Kínában, ahol az elmúlt negyedévben már az első helyet szerezte meg az okostelefon szegmensben. A vállalat folyamatosan terjeszkedik, ma már Oroszország, Ukrajna, Románia, Csehország, Görögország és Szerbia, valamint hazánk is csatlakozott a globális piachoz. Lukács Anita, a cég hazai ügyvezetője elmondta "ma már a leggyorsabban növekvő okostelefon gyártó vagyunk a világon, 4,6%-os piacrészesedéssel, amely számokban több mint 50 millió eladott okostelefont jelent."

A sajtótájékoztatón szó esett a régóta kérdéses Motorola akvizícióról: a vállalat a Motorola megvásárlásával a jövőben egyszerűbben érheti el az amerikai, valamint a nyugat-európai piacot is. Kiderült, hogy a cég megtartja az említett piacokon a Motorola nevet, és az okostelefon-kínálat egy külön szegmensét fogják képezni ezen termékek. Az akvizíciónak köszönhetően a Lenovo már a harmadik legnagyobb okostelefongyártó lesz és, ami talán még ennél is fontosabb, hogy a termékfejlesztés terén a Google lesz a vállalat hosszútávú együttműködő partnere.

"A most debütáló modellek között megtalálható két zászlóshajó termékünk a Lenovo S860 és S850, de év végére hazánkba is megérkezik a 2014-es IFA-n bemutatott díjnyertes csúcsmodelljeink, a Lenovo Vibe Z2 Pro és a Vibe X2." - mondta el a sajtótájékoztatón Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Lenovo egyre nagyobb hangsúlyt fektet a saját applikációk fejlesztésére; eddig összesen 5 milliárd Lenovo appot töltöttek le a felhasználók, ami átlagosan naponta 24 millió letöltést jelent. A vállalat legfontosabb alkalmazásai azoknak szólnak, akik aktívan ki szeretnék használni a telefonjuk kínálta lehetőségeket. A SHAREit app segítségével egyszerűen és gyorsan megoszthatjuk fotóinkat, alkalmazásainkat - mindezt hálózati költségek és Wi-Fi nélkül -, amelynek sebessége hatvanszor gyorsabb, mint a Bluetooth.

A SYNCit alkalmazás segítségével elmenthetjük és visszaállíthatjuk a kapcsolati adatainkat, az SMS-eket és a híváslistánkat is, míg a SECUREit app megoldást kínál a rosszindulatú vírusok és kódok ellen. A SNAPit és SEEit alkalmazások pedig a fotózást "javítják fel", köszönhetően a különböző effekteknek, szerkesztési funkcióknak.

A teljes Lenovo okostelefon portfólió igen széles skálát ölel fel. Termékek között kaphatóak egyaránt a belépőszintű és középkategóriás modellek, valamint a csúcsteljesítményű készülékek is, amelyek között biztosan mindenki megtalálja magának a legmegfelelőbb darabot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.