Böngészés HD-ben

Moziélményt nyújtó tévé

Gyors képfeldolgozás, 3D-s megjelenítés - akár kétdimenziós tartalom esetén is - a Toshiba új okostévéjében.

2014.09.10 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba T54-es sorozatú tévékészülékei ötvözik a magas képminőséget, a gyors képfeldolgozás képességét, a 3D-s megjelenítést és a legfontosabb okostévé funkciókat. A 102 cm-es (40") és 121 cm-es (48") méretben kapható, kedvező árú modellek Full HD (1920x1080 pixeles) felbontással bírnak.

A kijelző fényerejét a gyártás során a korábbi modellekhez képest megnövelték, a dinamikus kontrasztot - ami az árnyékban lévő tárgyak részletgazdag megjelenítését teszi lehetővé - megemelték, valamint a megjelenített kép világos részeit még jobb kiemelést kaptak. Az egyedi színek megjelenítése is változott, így a képalkotás és a színvisszaadás is javult.

Az AMR+ 800 képfeldolgozó eljárás élesebb, tisztább képet eredményez, így az akciófilmek és sportesemények gyorsan mozgó jelenetei sem mosódnak el. A megnövelt processzorsebesség és a panel magas frissítési gyakorisága zavartalan lejátszást tesz lehetővé. A fejlett képfeldolgozás a kép élességét és tisztaságát is növeli, az nem vibrál, fényereje nem csökken.

A T54 sorozatú készülékeket okostévé funkciókkal is ellátták, így számos online tartalom közül válogathatunk. Egy gombnyomással, bármikor elérhetünk több zenei, szórakoztató és információs alkalmazást (a YouTube-ot és időjárás kisalkalmazásokat is beleértve). Full HD minőségben böngészhetünk, hallgathatunk zenét, nézhetünk videókat vagy fotókat, vagy válogathatunk online videotékák kínálatából.

A beépített Wi-Fi adapter és böngésző segítségével szörfölhetünk az interneten, könyvjelzőként menthetjük el kedvenc oldalaink címét, videotékák kínálatából választhatunk, így a leginkább kedvelt tartalmakat a számunkra legkényelmesebb időpontban tekinthetjük meg. A videorögzítő (PVR) funkció révén pedig a műsorokat a csatlakoztatott merevlemezes meghajtóra (HDD) is rögzíthetjük.

A televíziókat aktív záras 3D technológiával látták el; a készülék a korábbi, 2D-ben rögzített tartalmakat valós időben képes háromdimenzióssá alakítani, így régi, kedvenc filmjeinket eddig sosem látott módon élvezhetjük. A mélységszabályzó funkció lehetővé teszi, hogy kedvünk szerint, az éppen megtekintett tartalomnak megfelelően állítsuk be a 3D-s megjelenítést.

A beépített médialejátszó és a számos csatlakozási lehetőség révén a T54-es sorozatú tévén szinte bármilyen formátumú, a csatlakoztatott merevlemezes meghajtón tárolt tartalmat megtekinthetünk. Lehetőségünk van továbbá a megfelelő mobil eszközön lévő videókat vagy zenéket vezeték használata nélkül a készülékre továbbítani. A beépített négy HDMI porthoz többféle eszközt, például játékkonzolt vagy Blu-ray lejátszót csatlakoztathatunk. A két USB port pedig lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott meghajtókon tárolt fotóinkat, videóinkat családi vagy baráti körben is a nagy kijelzőn tekinthessük meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.