Intelligens kényelem

Ilyen egy okos otthon

Olyan szolgáltatásokat is be lehet csatlakoztatni, amelyek képesek a házban található összes eszközt szinkronizálni a digitális ajtózáraktól, az IP kamerákon át, az intelligens konnektorokig.

2014.09.09 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Samsung

A Samsung Okos Otthon biztonsági szolgáltatásai - az otthoni digitális ajtózárakra, IP kamerákra csatlakozva - lehetővé teszik, hogy folyamatosan figyelemmel kövessük, hogy mi történik az otthonunkban, és távolról is irányíthassuk, hogy ki megy be, és ki jön ki a házunkból, lakásunkból. Például, ha a digitális ajtózár nyitást jelez, akkor az okostelefonunkon erről egy értesítést kapunk. A Home View funkcióval az IP kamerákra csatlakozva az alkalmazás a mobiltelefonra küldi a képet, így megbizonyosodhatunk arról, hogy családtagjaink rendben hazaértek, és nincs miért aggódnunk.

Az otthoni energiahatékonyság sok tulajdonost foglalkoztat, hiszen nem mindegy, hogy mennyit kell otthonunk fenntartására költeni. A Samsung Okos Otthon szolgáltatás folyamatosan figyeli az energiaigényes háztartási eszközöket - így például a légkondicionáló berendezéseket -, s kielemzi, hogy egy adott időtartamra mennyibe kerül az adott eszköz használata. Követhetjük az energiafelhasználást akár napi, akár havi szinten is, s újabb határokat, fogyasztási célokat határozhatunk meg, hogy csökkenjenek a kiadásaink. Egy eszközt érintő havi limitet is beállíthatunk, ha a fogyasztás e határhoz közelít, szintén értesítést kapunk.

Az Okos Otthon megoldások helyzetfelismerő szolgáltatással bővültek, ennek köszönhetően automatikusan működésbe lépnek a beprogramozott készülékek, ha úgy érzékelik, hogy a közelükben vagyunk. Például a villany felkapcsolódik, a légkondicionáló berendezés elindul, ha azt észleli, hogy nemsokára haza érkezünk, így komfortos otthon vár majd minket.

Otthoni berendezéseinket, mint például a légkondicionáló berendezéseket, a Smart LED világítást vagy akár a robotporszívót is bárhonnan elindíthatjuk egyszerű hangutasítással, amelyhez egy Samsung Gear okosóra vagy egy Galaxy okostelefon szükséges. Számos részletes parancsot előre megtalálunk ezeken az eszközökön, hogy a lehető legtöbb háztartási készüléket tudjunk hangvezérléssel irányítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.