Intelligens funkciók

Mit tud egy ultraHD felbontású tévé?

Nem egyszerűen csak nagyobb felbontás - eljött az igazi tűéles kép korszaka. Ráadásul a tévé azt is ki tudja találni, mit szeretnénk nézni.

2014.09.08 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A Toshiba bemutatta az új, U sorozatú Ultra HD felbontású tévékészülékeinek prototípusát. A vékony, prémium kialakítású készülékek a Full HD felbontásnál négyszer több képpontot tartalmaznak, így képminőségük kimagasló. A készülékekbe számos saját fejlesztésű funkciót és technológiát is beépített a japán vállalat, ilyen például a MediaGuide Replay, a CEVO Picture és a HEVC támogatás.

A MediaGuide Replay funkció egyfajta intelligens, személyre szabható, automatikus médiaajánló funkció, mely a felhasználók tévénézési szokásai alapján, ízlésüknek megfelelően ajánl a jövőbeni programok közül. Az új MediaGuide Replay a továbbfejlesztett kényelmi funkciók mellett a tévé és a csatolt eszköz - például táblagép - együttes használata során növeli a felhasználói élményt.

A nagyfelbontású Toshiba Ultra HD tévékészülékek lelke a vállalat CEVO Picture technológiája, mely a továbbfejlesztett háttérvilágítási rendszernek köszönhetően lélegzetelállító képminőséget biztosít. A kibővített színskála és a szélesebb ledek révén a megjelenített kép részletgazdagsága, élessége és színgazdagsága tovább emelkedik. A beépített CEVO Picture technológia biztosítja, hogy a készülék a videók tömörítése során elveszett szín- és fényerősség-, valamint képinformációk helyreállítására is képes legyen.

A Toshiba U sorozatú tévéi a legújabb, HEVC dekódolási eljárást is támogatják, így a készülék alkalmas internetes tévéadások, valamint USB meghajtón vagy SD-kártyán tárolt, 4K/60p formátumú videók zökkenőmentes megtekintésére is. Ezen tömörítési eljárásnak köszönhetően a felhasználók a nagy felbontású videókat és más tartalmakat az eddigieknél lényegesen jobb minőségben tekinthetik meg.

Az új, U sorozatú televíziók vékony, stílusos, homokfúvott fém kerettel és krómozott talppal ellátott készülékházat kaptak, így minden modern környezetben jól mutatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.