Jövő évtől

Chromebookkal jelentkezik a Toshiba

A választható, Full HD IPS kijelzővel és a Skullcandy által szabályozott sztereó hangszórókkal ellátott Chromebook 2 kitűnő multimédiás teljesítményt nyújt.

2014.09.04 15:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Toshiba

A nagy fényerejű, 13,3 hüvelykes (33,8 cm) kijelző Full HD és a kristálytiszta HD felbontásban is elérhető, a multimédiás élményt a Skullcandy által szabályozott, billentyűzet alá rejtett sztereó hangszórók teszik teljessé. Az 1,35 kg tömegű Toshiba Chromebook 2-t kimondottan utazáshoz tervezték. A modern kialakítású notebookot elvékonyodó formája, a határozott élek és a pontozott mintával ellátott, ezüstös felület teszi stílusossá. Az Intel Celeron processzoroknak és az akár 11,5 órás üzemidővel rendelkező akkumulátornak köszönhetően egész nap dolgozhatunk, akár egy internetkávézóban, akár útközben.

A Google Chrome operációs rendszer gyors betöltődésének köszönhetően a felhasználók rövid idő alatt használatba vehetik alkalmazásaikat, megnyithatják fájljaikat. A már ismert formátumú fájlokat internet-csatlakozás nélkül is megnyithatjuk. A kényelmes használatot a keret nélküli, szigetes billentyűzet és a nagy érintőlap is elősegíti.

HD webkamera segítségével videobeszélgetéseket folytathatunk barátainkkal, családunkkal, kollégáinkkal. A beépített, zajszűréssel is ellátott kettős mikrofon révén a beszélgetés háttérzajoktól mentes lesz.

Az új Toshiba Chromebook 2-t felhőalapú szolgáltatások használatához tervezték. A beépített Wi-Fi adapter révén a rendszer adatainkat automatikusan menti és szinkronizálja a 100 GB ingyenes felhőalapú Google Drive tárhelyre, így azokat más eszközökkel is egyszerűen kezelhetjük. A Google Drive szolgáltatás részeként a felhasználók a Google Docs csomag funkcióit is használhatják, így szerkeszthetik, megoszthatják és szinkronizálhatják dokumentumaikat, vagy akár újakat is létrehozhatnak. A Chrome Web Store alkalmazásboltban számos egyéb szoftver is rendelkezésre áll. A Chromebook az Android telefonokkal is teljes mértékben kompatibilis.

A Toshiba új eszközét egyszerűen csatlakoztathatjuk más eszközökhöz. A két USB port gyors adatátvitelt tesz lehetővé, továbbá az USB 3.0 szabványt támogató port Sleep-and-Charge funkcióval is rendelkezik, így mobil eszközeinket akkor is tölteni tudjuk a Chromebookról, ha az alvó állapotában van. A beépített HDMI port révén videóinkat, fotóinkat és prezentációinkat egy csatlakoztatott nagy kijelzőn, szélesebb közönség előtt is bemutathatjuk. A beépített SD kártyaolvasó segítségével az arra alkalmas eszközök között könnyedén másolhatjuk át fotóinkat.

A Toshiba Chromebook 2 2015. első negyedévében kerül az európai boltokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.