Fehérben, pirosban, aranyban és sötétszürkében

Gesztusokkal vezérelhető okostelefonok a Lenovo-tól

A vékony és könnyű kivitelű Vibe X2 háromrétegű dizájnnal, a legújabb MediaTek MT6595 4G LTE True8Core processzorral jelent meg, a Vibe Z2 a trendi, karcsú kivitelt nagy teljesítménnyel és profi fényképezési funkciókkal ötvözi.

2014.09.04 15:35Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A világ első rétegezett okostelefonja újszerű, háromrétegű dizájnnal bír. A vásárlók négy szín - fehér, piros, arany és sötétszürke - közül választhatják ki az életstílusukhoz leginkább illőt. Az új MediaTEK MT6595 4G LTE True8Core processzort elsőként alkalmazó gyártó a Lenovo. A VIBE X2 processzora hatékony energiatakarékossági szolgáltatásokat kínál az akkumulátor üzemidő növelésére. Az okostelefon 5 hüvelykes, full HD felbontású, széles megtekintési szögű kijelzővel rendelkezik.

A Lenovo VIBE X2-t két fejlett kamerával szerelték fel, amelyek többféle fényképezési módot és képjavító funkciót kínálnak. Egyszerűen megy a selfie-zés is 5 megapixeles nagylátószögű előlapi kamerájával, amelyet gesztusokkal - pillantással vagy mosollyal - hozhatunk működésbe. A 13 megapixeles, autófókuszos hátoldali kamerát hátsó megvilágítású érzékelővel és LED-es vakuval szerelték fel. A 32 GB-os belső tároló pedig bőséges helyet biztosít a digitális tartalmaknak.

A Lenovo két új, bepattintható, úgynevezett VIBE Xtension kiegészítőt - a VIBE X2 akkut és a VIBE X2 hangszórót - fejlesztett ki. Ezek a VIBE Xtension tokok egy negyedik réteget adnak hozzá a VIBE X2 többrétegű dizájnjához, azonnal megnövelve az akkumulátor üzemidőt, illetve hi-fi hangzást hozva létre. Az ultra vékony (5,1 milliméteres) X2 akku két feladatot is ellát: egyrészt megvédi a telefont, másrészt közel 75 százalékkal megnöveli az üzemidőt. Az X2 hangszóró felerősíti a telefon hangját, amikor zenét hallgatunk vagy filmet nézünk, és jár hozzá egy állvány a kényelmes, kéz nélküli használathoz, valamint egy beépített mikrofon a konferenciahívásokhoz.



Azok számára fejlesztett ki a Lenovo a Vibe Z2-t, akik egy egyedi dizájnú, karcsú, csiszolt fém házba épített nagy teljesítményű okostelefonra vágynak. A 7,8 milliméteres vastagságú eszköz, extra fényességű (600 nites), 5,5 hüvelykes, 1280x720 képpontos felbontású HD kijelzővel - ez jelenleg az egyik legfényesebb elérhető képernyő a piacon - büszkélkedhet.

Képes kihasználni az Android 64 bites processzorokat támogató jövőbeli változatainak funkcióit. Az eszköz a négymagos Qualcomm Snapdragon 64 bites, 1,2 GHz-es lapka köré épül, egész napra elegendő energiáját pedig egy 3000 mAh-s akkumulátor biztosítja. Nagy mennyiségű adat helyezhető el a 32 GB-os belső tárolón, míg a 4G LTE gyorsabb letöltést és streaminget tesz lehetővé útközben. A VIBE Z2 támogatja két SIM kártya használatát, melynek révén egyszerűen szétválaszthatjuk a munkával kapcsolatos és a magánjellegű telefonhasználatot.

13 megapixeles hátoldali kamerája optikai képstabilizálást kínál és a gyenge megvilágítású környezetekben is jól teljesítő, új generációs Sony Exmor BSI érzékelővel szerelték fel. A 8 megapixeles előlapi kamerát torzításcsökkentő optikával látták el, így éles önportrékat készíthetünk vele. A VIBE Z2 további fényképezési funkciói között megtalálható egy sor képjavító szolgáltatás, a gombnyomás nélküli zárkioldás, valamint az új Instant On funkció, amely lehetővé teszi a nagyon gyors felvételkészítést a standby képernyőről.

A Lenovo VIBE X2 és VIBE Z2 okostelefonjai először Kínában lesznek elérhetőek októbertől, majd következnek azok az ázsiai-óceániai, kelet-európai és közel-keleti országok, ahol Lenovo okostelefonokat árusítanak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.