Samsung Gear S

3G-s tempó a csuklón

A legújabb Samsung okosóra hajlított kijelzője és cserélhető szíja még a technikától idegenkedőket is meggyőzi. Vagy nem.

2014.08.29 19:25Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Samsung

A Samsung Gear S 5 centiméter átmérőjű ívelt Super AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelyen a felhasználók elolvashatják a bejövő üzeneteiket és egyéb értesítéseiket. Ívelt kijelzője illeszkedik minden csuklóhoz, a cserélhető szíjjal pedig minden felhasználó megtalálhatja a számára megfelelőt, kifejezheti saját ízlését, stílusát.

Támogatja a legelterjedtebb kommunikációs technológiákat, beleértbe a 3G-t, a Bluetooth-t, valamint Wi-Fi csatlakozásra is képes. E széles spektrumnak köszönhetően a Gear S viselője bárhol értesítést kaphat üzeneteiről, leveleiről, naptárbejegyzéseiről, és nem marad le a közösségi csatornákon folyó eseményekről sem. A Gear S azonban nem csupán értesítéseket küld viselőjének, de a felhasználó válaszolhat is a bejövő üzenetekre a kijelzőn felugró érinthető billentyűzet segítségével, és közvetlenül az órán fogadhat, illetve onnan is indíthat hívásokat. Felhasználja azt a kommunikációs technológiát - 3G-t, Bluetooth csatlakozást - használja, amely az adott szituációjához a legmegfelelőbb, az óra automatikusan szinkronizálja az adatokat bármilyen csatlakozáson keresztül.

Menürendszerét úgy dolgozták ki, hogy az órára érkező értesítések a lehető legkönnyebben elérhetőek legyenek. Az okosórában elérhető a HERE gyalogos navigációs alkalmazása, az itthon viszonylag kevés érdeklődésre számot tartó Financial Times cikkeket kínáló fastFT szolgáltatása, együttműködik a Spritz gyorsolvasási technológiájával és integrálja a Facebookról érkező üzeneteket és értesítéseket.

Edzőtársként is használható: számos érzékelője, a beépített GPS és S Health funkciója minden olyan információt rögzít, amire egy edzés alatt és után szükség lehet. Az okosóra ezen kívül támogatja a Nike+ Running futóalkalmazást is, amely a futás szerelmeseinek segít abban, hogy edzésük minden percét nyomon kövessék, mobiltelefonjuk nélkül is.

A Samsung Gear S okosórával karöltve megjelent a legújabb vezeték nélküli fülhallgató is, a Samsung Gear Circle. Viselője okostelefonnal párosítva fogadhatja hívásait, hallgathatja zenéit, adhat hangutasításokat. Ha pedig nem használja, egy egyszerű mágnessel a nyak köré illesztheti, a bejövő hívást pedig így is egy finom rezgés jelzi számára.

A Samsung Gear S és a Gear Circle október elejétől érhető el a Samsung globális kiskereskedelmi hálózataiban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.