Extrém kiadás

Nyolc maggal szép az élet

A génbankban és a szántóföldeken is megmosolyognának ezzel a teljesítménnyel, na de a számítógépekben..!

2014.08.29 19:15Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Intel

Az Intel bemutatta az első nyolcmagos, asztali számítógépekbe tervezett új Core i7-5960X Extreme Edition processzort. A korábban "Haswell-E" kódnéven futó lapka az "ún." számítógép rajongóknak, gamereknek és nagy mennyiségű tartalmat előállító felhasználóknak készült. A CPU 16 számítási szálat tartalmaz és immár DDR4 memóriát támogat. Az új Intel X99 lapkakészlettel robosztus tuningolási képességek birtokába jutnak a leendő tulajdonosok.

Az Intel X99 lapkakészlet alapú platformok támogatják a Thunderbolt optikai kábeltechnológiáját. A Thunderbolt 2 add-in kártya párosításával a számítógép adatátviteli sebessége 20 Gbps-ra bővíthető. Az olyan nagy adatátvitelt igénylő technológiák esetében, mint a 4K videószerkesztés, 3D renderelés vagy játékfejlesztés, a számítógép hasznos kiegészítője lehet a Thunderbolt 2, olvasható az Intel közleményében.

Az Intel új processzorait a jövő héttől lehet megvásárolni 389 és 999 dollár közötti áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.