Új korszak a televíziózásban?

Az első 4K OLED TV-k

Hatalmas felbontás, alacsony fogyasztás, kiemelkedő képminőség - az LG világelső tévéi.

2014.08.28 13:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Az LG Electronics megkezdi a világ első 4K-s, 3840x2160 pixel, azaz Ultra HD felbontású OLED TV-inek értékesítését. A 77, illetve 65 hüvelyk képátlójú (77EG9700, illetve 65EC9700) LG 4K OLED TV modellek a jelenleg elérhető legfejlettebb kijelző-technológiát kínálják, amely organikus fénykibocsátó diódákkal képez Ultra HD képminőséget, ívelt kijelzőpanelen.

Az LG 4K OLED TV az LG saját fejlesztésű négyszínű (WRGB) pixeltechnológiájára épülő legmodernebb panelt tartalmazza. 33 millió alpixel gondoskodik az eddigi legélethűbb, a gyártó szerint végtelen kontrasztarányú képmegjelenítésről. A nagyobb fényerejű és természetesebb színárnyalatok megjelenítésére, valamint egyenként fény kibocsátására képes pixelek mélyebb fekete árnyalatokat is kínálnak, a gyors válaszidőnek köszönhetően pedig a készülék villódzás és elmosódás nélkül jeleníti meg a mozgást.

A légies, levél alakú állványon nyugvó keskeny, ívelt képernyőjű LG 4K OLED TV-k falra is szerelhetők, ami megkönnyíti az elhelyezésüket. Az LG többcsatornás ULTRA SURROUND hangrendszere pedig méltó a készülék kiváló képminőségéhez. A Harman Kardonnal együttműködésben készített rendszer mély és részletgazdag hangokat bocsát ki.

Az idei Consumer Electronics Show (CES) "Legjobb innováció" díját elnyerő LG 4K OLED TV az egyszerűen használható webOS platformra épül, amely egyszerű kezelést, keresést és csatlakoztatást kínál számtalan kényelmi szolgáltatásával. A webOS platform idén augusztusban kapta meg az EISA (European Imaging and Sound Association) elismerését.

"Várakozásaink szerint az OLED TV-k értékesítése néhány éven belül túlszárnyalja az LCD televíziókét - és nincs olyan gyártó, aki erre jobban felkészült volna, mint az LG." - mondta Hyun-hwoi Ha, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója - "Az OLED előnyei nyilvánvalóak: az ívelt LED TV-knél megfigyelhető problémák, például a kép elmosódása, torzulása, illetve az úgynevezett "színeresztés" az ívelt OLED készülékek esetében ismeretlenek. A 4K OLED TV-k értéket képviselnek vásárlóink számára például a remek színhűség, kontrasztarány, részletgazdagság és betekintési szög révén."

Az LG Dél-Koreában ezen a héten, legjelentősebb észak-amerikai és európai piacain pedig nem sokkal később kezdi meg a 65 és 77 hüvelykes 4K OLED TV-kre érkező előrendelések felvételét. Az IFA kiállítás látogatói a Berlini Vásárközpont 11.2-es termében, szeptember 5. és 10. között személyesen is megcsodálhatják az LG 4K OLED TV-it.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.