Ignore No More

Kinyom a gyerek? Küldj rá egy appot!

Betegre aggódta magát egy anyuka, mert tinédzserkorú gyereke nem vette fel neki a telefont, és vissza se hívta. Most már kénytelen...

2014.08.18 18:35ma.hu

Az "Ignore No More" mobilalkalmazás egyszerűen lezárja az androidos telefonokat, így az a tini, aki nem akart a szüleivel beszélni, kénytelen lesz a feloldókód miatt visszahívni őket - írja a Time.

Egy New York-i anyukának lett elege abból, hogy a gyereke tudomást sem vesz a telefonhívásokról, kinyomja azokat, és vissza se hívja aggódó szüleit. Ezért létrehozott egy alkalmazást, amely révén ilyen eset nem fordulhat elő többé, hiszen a telefon innentől kezdve már csak a szülőket tudja hívni.

Sharon Standifir a CBS New York-nak nyilatkozott az általa létrehívott "Ignore No More" okostelefon appról, amelynek köszönhetően a saját mobiljáról könnyen aktiválhat egy úgynevezett blokkolási üzemmódot gyermeke telefonján. A készülék ezt azonnal jelzi gazdájának, és mindaddig nem hajlandó teljes funkcionalitásában működni (se közösségi oldalak, se játékok), míg meg nem adja a tinédzser a feloldó kódot. Ezt pedig csak is anyucitól vagy apucitól kaphatja meg, ehhez viszont kénytelen felhívni a szüleit. Minden letiltáskor új kódot kell megadni, így a gyerek nem tud trükközni a jelszavakkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.