Blogger adta hírül

A Google vezetői Kubában lobbiznak a szabad internetért

Kubában korlátozzák az internethez való szabad hozzáférést, a 11,2 milliós lakosságból csak 2,6 millió embernek áll módjában használni a világhálót.

2014.06.29 10:49MTI

Google-vezetők csapata látogatott el Kubába, hogy propagálja az internethez való szabad hozzáférést - adta hírül bejegyzésében egy kubai ellenzéki blogger, akinek közlése szerint, találkozott velük Havannában.

Az Eric Schmidt, a Google ügyvezető elnöke vezette, kétnapos hivatalos látogatáson Havannában járó csapat találkozott kubai vezetőkkel és független személyiségekkel is az informatika területéről - olvasható a bejegyzésben, amely a Yoani Sánchez blogger által a múlt hónapban indított, 14.medio.com híroldalon jelent meg.

Sem a Google, sem a kubai kormány nem adott ki közleményt az amerikai óriáscég vezetőinek látogatásáról, de Schmidt közvetve megerősítette annak tényét, Twitter-oldalán reagálva Sánchez beírására.

Kubában korlátozzák az internethez való szabad hozzáférést, a 11,2 milliós lakosságból csak 2,6 millió embernek áll módjában használni a világhálót, csaknem kizárólag állami, kormányzati kezelésű központokban, külföldi cégeknél és szállodákban. Azok legtöbbje pedig, akik mégis hozzáférnek, csak az állam által ellenőrzött, engedélyezett oldalak korlátozott tartalmából válogathat.

Eric Schmidt kíséretében Jared Cohen, a Google Ideas agytröszt igazgatója és a vezetőség két másik tagja látogatott el a szigetországba - közölte még Yoani Sánchez. Schmidt és Cohen, a The New Digital Age (Az új digitális kor) címmel tavaly megjelent könyv társszerzői már több olyan országban hirdették a szabad és nyitott internetet, tárgyalva az ottani vezetőkkel, ahol korlátozzák a szólás és véleménynyilvánítás szabadságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.