(b)Ámulhatunk

Budapestre jön a 3D világ

Budapesten rendezik június 30. és július 4. között a 3DTV technológiák legjelentősebb ezévi nyári egyetemét és konferenciáját (3DTV-Conference 2014), ahova a világ minden részéről várnak előadókat és résztvevőket.

2014.06.28 21:30MTI

A rendezvényt a világszerte HoloVízió technológiaként ismert 3D szemüvegnélküli displayt kifejlesztő magyar Holografika és a 3D média területen vezető Tamperei Műszaki Egyetem közösen szervezik.

A szponzorok között szerepel még az IEEE magyar szekciója, az NVIDIA, a TICSP, valamint a 3D-ConTourNet és Prolight EU projektek. A konferencia témái a jövő 3D televíziózásának izgalmas területei: felvételtechnika, tömörítés, képátvitel, interakciók.

Kovács Péter Tamás, a Holografika műszaki igazgatója, a 3DTV 2014 helyi szervező-bizottságának vezetője elmondta: "Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarországon fogadhatjuk a 3D-vel foglalkozó kutatók elitjét, ami egyúttal a hologramszerű "3D Light Field" megjelenítésben végzett úttörő munkásságunk elismerése.

A szakmai konferencia egyben kiváló lehetőség arra, hogy legutóbbi magyar eredményeket közvetlenül is megismertethessük a résztvevőkkel."

A konferencia keretében Hakan Urey, (Koç University,Törökország) és Balogh Tibor, a Holografika alapítója tartanak vitaindító előadást a jövő 3D technológiáiról, ebből a résztvevők élőben is ízelítőt kaphatnak a program részeként a Holografikánál tett látogatásuk során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.