Zene füleiknek

Már tízmillió fizető felhasználóval rendelkezik a Spotify

Már tízmillió fizető felhasználóval rendelkezik a Spotify internetes zeneszolgáltató, amelyen Eminem amerikai rapper a leghallgatottabb zenész.

2014.05.22 05:34MTI

"Ez egy fontos mérföldkő mind a Spotify, mind az egész zeneipar számára" - mondta Daniel Ek, a világ legnagyobb online zenei szolgáltatójának alapítója és vezetője a szerdai bejelentéskor. 2008-as indulása óta a svéd Spotify több mint egymilliárd dollárt fizetett ki a jogtulajdonosoknak.

Daniel Ek szerint felhasználóik több mint 1,5 milliárd zenelejátszási listát állítottak össze, és ez a szám naponta több mint ötmillióval növekszik. Leggyakrabban Eminem zenéit hallgatták a szolgáltatással, a női előadók között Rihanna vezeti a listát. A legtöbbször meghallgatott dal Avicii Wake Me Up című slágere, amelyet 235 millió alkalommal hívtak le a felhasználók.

A szolgáltatónak a világ 56 országában 40 millió felhasználója van, de háromnegyedük az ingyenes - reklámokkal megszakított - zenehallgatást választja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.