TV GO

Élő - vagy konzerv - tévéadás: okoseszközökön

A mobil eszközökön ugyanúgy követhető az élő adás, mint a tévékészüléken, valamint elérhetőek az archív televíziós tartalmak, filmek is kölcsönözhetők a videotékából.

2014.05.07 15:35MTI

A Magyar Telekom többféle eszközön, laptopon, táblagépen és okostelefonon is elérhetővé teszi televíziós szolgáltatását tévéelőfizetői számára - jelentette be a társaság sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Keszég Attila, a lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a szerdától elérhető szolgáltatás egyszerre több képernyőn is használható. A mobil eszközökön ugyanúgy követhető az élő adás, mint a tévékészüléken, valamint elérhetőek az archív televíziós tartalmak, filmek is kölcsönözhetők a videotékából, továbbá a filmekkel kapcsolatos hírek, cikkek is olvashatók.

A TV GO szolgáltatás a Telekom tévéelőfizetői számára ingyenes a filmkölcsönzés kivételével. Akik nem rendelkeznek előfizetéssel, azok számára csak a videotéka érhető el díj ellenében.

A szolgáltatás igénybevételéhez internetkapcsolat - vezetékes, mobil, vagy wifis - szükséges és használata adatforgalmat generál, amelynek természetesen ára van. Az alkalmazás letölthető a TV GO weboldalról, a Google Playről és hamarosan az AppStore-ból is.

Christopher Mattheisen vezérigazgató szerint a Telekom integrált szolgáltatói és hálózati képességeire építő szolgáltatás megfelelő választ ad a tartalomszolgáltatási igényekre. Véleménye szerint a technológia fejlődésével, az okoseszközök elterjedtségével, valamint az internet használatát növelő applikációk térhódításával a piac megérett arra, hogy a szolgáltatás sikeres legyen.

A terméket a Magyar Telekom saját szakemberei fejlesztették ki hat hónap alatt. A tájékoztatón elhangzott, hogy a szolgáltatás nemzetközi viszonylatban ugyan nem egyedülálló, de úttörő jellegű.

A Telekomnak mintegy 800 ezer tévéelőfizetője van, akiknek közel fele interaktív tévészolgáltatást vesz igénybe. A 4G szélessávú internetszolgáltatást több mint 100 ezer ügyfele veszi igénybe, és a társaság arra számít, hogy utóbbiak száma az év végéig több százezerre nőhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.