Kétmillióan keresik fel évente

Nézze meg a kambodzsai Angkort - a fotelből

Kambodzsa ősi khmer romvárosa, Angkor templomainak panorámafelvételeivel bővült a Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View.

2014.04.05 21:30MTI

Az internetes keresőóriás csütörtöki közleménye szerint az alkalmazás a világörökséghez tartozó templomegyüttesről készült több mint 90 ezer panorámafelvétellel bővült, és a Google World Wonders Project-je révén a felhasználók a terület legapróbb régészeti különlegességeiben is elmerülhetnek.

A Google minden rendelkezésére álló felvevőeszközt bevetett az angkori projektnél: autókkal járták be a környéket, a hátra erősíthető Trekker nevű felszereléssel fedezték fel a komplexumokat és állványra helyezhető fényképezőgépekkel örökítették meg a templomok belsejét.

A 9. és 14. század között épült Angkor, a kambodzsai nemzeti büszkeség szimbóluma és egyben az ország legnagyobb turistalátványossága, amelyet nagyjából kétmillióan keresnek fel évente. A kambodzsai turisztikai miniszter, Thong Khon szerint a Google Street View gazdag képanyaga "még több turistát" fog vonzani Kambodzsába, azok pedig, akik már ellátogattak az országba, új területeket fedezhetnek fel a szolgáltatás révén.

2007-es indulása óta a Google Street View jelentősen kiterjesztette repertoárját, így a felhasználók ma már az óceánfenéken, az amazonasi esőerdőben és az Északi-sarkvidéken is tehetnek virtuális túrákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.