Egy ankarai bíróság elrendelte

Fel kell oldaniuk a YouTube hatósági blokkolását a törököknek

Két nappal ezelőtt az alkotmánybíróság döntött úgy, hogy fel kell oldani a Twitter közösségi portál blokádját, mert a tilalom sérti a szólásszabadságot.

2014.04.04 12:22MTI

Egy ankarai bíróság elrendelte pénteken a YouTube hatósági blokkolásának feloldását.

A videomegosztó oldalt egy héttel ezelőtt tették elérhetetlenné, mert felkerültek rá olyan hangfelvételek, amelyeken állítólag a török külügyi és védelmi felső vezetés egy szíriai beavatkozásról tanácskozik.

A YouTube nem lett azonnal elérhető, az ankarai bíróság döntése ellen fellebbezhet a távközlési hatóság.

Két nappal ezelőtt az alkotmánybíróság döntött úgy, hogy fel kell oldani a Twitter közösségi portál blokádját, mert a tilalom sérti a szólásszabadságot. A Twitter sem lett azonnal elérhető. A helyi média csütörtök este jelentette, hogy a kormány eldöntötte a portál törökországi működésének újbóli engedélyezését. Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök mindazonáltal pénteken közölte újságírók előtt, hogy bár a kormány eleget tesz az alkotmánybíróság határozatának, ő személy szerint nem tiszteli azt.

A Twittert március 17-én tiltotta le a kormány, a YouTube-ot pedig 27-én.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.