A népszerűség ára

Reggelre telehekkelték a Pinterestet női popókkal

Több fiókot is feltörtek, és elárasztották szeméttel, pucér női testrészek és rengeteg női hátsó fogadta a felhasználókat.

2014.03.28 05:51ma.hu

Aki belép a Pinterestre, könnyen meglepődhet, hiszen ismerőseinél testtömegcsökkentő hirdetéseket vagy éppen női fenekeket láthat. Egy a lényeg, nem kell ezekre kattintani.

A Techcrunch szerint ugyanis az utóbbi néhány órában számos fiókot meghekkeltek, többek között a lap társszerkesztője is így járt.

Az eset nem meglepő, hiszen ahogyan a Pinterest népszerűsége rohamosan emelkedik, úgy nő a fenyegetettség is a hackerek részéről, ezért mindenki fontolja meg, mire kattint, és tartózkodjanak az olyan képektől, amik jelentősen vagy gyanúsan eltérnek az ismerősök által általában posztolt tartalmaktól.

A hackerek számtalan módon hozzá tudnak férni a fiókunkhoz, például harmadik fél applikációjának biztonsági résén keresztül, vagy rosszindulatú kódok elhelyezésével például a “Pin This” widgetekben.

Ahhoz, hogy biztonságban és popómentesen tudjuk a fiókunkat, jelentsük a gyanús képeket, kezeljük az alkalmazások használatát nagy gonddal és ellenőrizzük a linkeket mielőtt repint nyomnánk!

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.