A lopott telefonok tiltása az üdvözítő út?

Nincs megnyugtató ellenszere a mobiltelefon-lopásoknak

A világ legnagyobb gyártói is kormányzati segítségre szorulnak (és vice versa) a telefonos lopásokat illetően.

2014.03.25 15:05MTI

A legfrissebb adatok szerint 2012-ben és 2013-ban összesen 742 ezer embertől lopták el a telefonját Angliában és Walesben. A lopások szempontjából a 16-24 éves korosztály bizonyult a legveszélyeztetettebbnek.

A szigetország kormánya már számos találkozót szervezett a mobilkészülék-gyártó ipar vezetőivel, köztük az Apple és a Samsung cégek illetékeseivel annak megvitatására, hogy mit lehetne még tenni a mobiltelefon-lopások hatékonyabb kezelése érdekében.

"Azzal kapcsolatban intéztem felhívást a gyártókhoz, hogy tegyék még kevésbé vonzóvá az ilyen típusú lopásokat, például az ellopott készülékek lebénításának egyszerűbbé tételével" - emelte ki Norman Baker brit bűnmegelőzési államminiszter.

A hét elején egy új online tanácsadó szolgáltatás is indult a szigetországban. A többek közt az Apple, a Blackberry, az LG és a Samsung támogatását is élvező szolgáltatás célja, hogy segítsen az embereknek a lopások kivédésében. A tanácsok között szerepel a telefonok biztonsági opcióinak fokozottabb használata és az ellopott készülékek letiltása.

A brit belügyminisztérium szerint a rendőrség és a mobilkészülék-gyártó ipar már egy ideje együttműködik az ellopott telefonok 48 órán belüli blokkolásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.