IDC: 2,6 százalékos bővülés

Csökkenő ütemben, de nőhet idén is a magyar informatikai piac

A tavalyi teljesítményt a táblagépek kiemelkedő forgalmának és a jelentős kormányzati megrendeléseknek tulajdonítják a szakemberek, idén azonban már nem számítanak ilyen teljesítményre.

2014.03.21 07:14MTI
Forrás: MTI

A magyar informatikai piac 2,6 százalékos bővülését, forgalmának 701 milliárd forintra emelkedését várja az IDC Magyarország - írta a Világgazdaság.

A lap pénteki számában Komáromi Zoltán ügyvezető igazgató elmondta, hogy a magyarországi IT-piac a régióban a legnagyobb növekedést produkálta tavaly, 4,2 százalékkal 683 milliárd forintra bővült. A tavalyi teljesítményt a táblagépek kiemelkedő forgalmának és a jelentős kormányzati megrendeléseknek tulajdonítja a szakember, aki az idén azonban már nem számít ilyen teljesítményre, úgy véli, a legtöbb régiós piac jobban teljesít majd a magyarnál.

Prognózisa szerint a vállalatok informatikai költéseiben továbbra is a mobiltechnológia és a felhő alapú megoldások játsszák majd a meghatározó szerepet.

A múlt évi adatok tanúsága szerint az informatikai kiadások 54,3 százalékát adják a hardverek, míg 25,2 százalékát az IT-szolgáltatások és 20,5 százalékát a programok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.