Deutsche Messe

CeBIT: Kizárták a nyilvánosságot

Sikeresnek tartja az új formában, kizárólag szakmai látogatók számára, a nyilvánosság kizárásával megrendezett számítástechnikai seregszemlét, a hannoveri CeBIT kiállítást és vásárt.

2014.03.15 22:30MTI
CeBIT, még 2010-ben

A vásárt a nagy adatmennyiségek felelősségteljes kezelése, az adatbiztonság és a kiberkémkedés, valamint mindezek politikai vonatkozásai jegyében, "Datability" mottóval rendezték meg.

A rendezvényt 210 ezer szakmai érdeklődő látogatta meg száz ország képviseletében. A 3394 kiállító 55 százaléka volt külföldi. Tavaly több mint 4 ezer kiállító és 285 ezer szakmai látogató vett részt a világ 120 országából. A vásár történetében 2008 óta első alkalommal haladta meg a külföldi kiállítók aránya a belföldiekét.

Németország után Kína vett részt a legtöbb, 500 kiállító vállalattal a vásáron. Az öt legnagyobb kiállító országból négy ázsiai volt. A vásár idei partnerországa, Nagy-Britannia, 130 céggel képviseltette magát.

"Sikeres volt az új kezdet" - jelentette ki Oliver Frese, a Deutsche Messe vezérigazgatója. Elmondta, hogy a látogatók 75 százaléka döntéshozó volt és átlagban naponta 26 kiállítási standot kerestek fel. A vásár ideje alatt összesen 25 milliárd euró értékben jött létre üzleti megállapodás.

Az elgondolás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a vásárt a jövőben is ennek megfelelően, a nemzetközi részvétel növelését és a konferenciák súlyának fokozását szem előtt tartva kizárólag a szakmai közönség számára rendezzük meg. Jó úton haladunk - szögezte le a Deutsche Messe vezérigazgatója.

Véleményét a német számítástechnikai és informatikai ágazat szakmai képviseleti szerve, a Bitkom is osztja: közvélemény-kutatása alapján a vásár látogatóinak túlnyomó többsége egyetértett a szervezés új alapelvével, a zárt szakmai seregszemle megrendezésével.

A Bitkom elnöke Dieter Kempf az idei CeBIT legnagyobb pozitívumaként a 140 neves nemzetközi előadót felvonultató gazdag konferencia-kínálatot emelte ki.

Jan Geldmacher, Vodafone Global Enterprise igazgatója, a CeBIT szervezőbizottságának tagja is a szakmai előadásokat és azok növekvő minőségi színvonalát emelte ki. "A trend egyértelműen a termékprezentációktól a megoldások bemutatása fel halad" - mutatott rá. A felhasználók és a gyártók között kialakuló egyre szorosabb szimbiózis első kézzelfogható eredményeivel az autóipari alkalmazásokban lehet találkozni - mutatott rá.

A magyar Nemzeti Külgazdasági Hivatal szerint az idei CeBIT vásáron tizennégy magyar vállalat mutatkozott be. A HITA a kiállító cégek mellett további húsz magyar informatikai és kommunikációs technológiai vállalat képviselője számára biztosított részvételt a hannoveri szakmai seregszemlén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.