Ipari Internet

Hazai programozókkal a jobb egészségügyért

Tudta, hogy egyetlen százalék hatékonyságjavulás 63 milliárd dollár megtakarítást jelenthet a világegészségügy számára?

2014.03.07 21:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A GE Healthcare idén Magyarország utóbbi évtizedének egyik legnagyobb jelentőségű kutatás-fejlesztési projektjét indította el 50 millió dollár beruházásával és közel 200 fejlesztői munkahely létrehozásával. A projekt célja az Ipari Internet, azaz egy olyan technológia és szolgáltatás létrehozása, amely hatékonyabbá, egyszerűbbé és gazdaságosabbá tesz majd számos iparágat, így az egészségügyet is mindenütt a világon. Az Ipari Internet kifejlesztése a GE egy globális projektje, aminek egy jelentős része Magyarországon valósul meg hazai szakemberek bevonásával. Javítani fogja az egészségügy minőségét, szélesíteni az elérhetőségét és csökkenteni a költségét is, szerte a világon.

A vállalat online programozói versennyel kívánja megtalálni Magyarország legjobb szoftverfejlesztőit. A fejlesztői stratégiára és képességekre épülő Bitfection játék a Java programozáshoz értő szoftvermérnököket igyekszik bevonni. A játékosoknak egy több tízezer pixelt tartalmazó fiktív orvosi leleten kell azonosítaniuk elváltozásokat, beteg pixelcsoportokat.

A pályák sikeres teljesítését követően a játék különböző paraméterek segítségével kiértékeli a játékos kódját és pontozza annak teljesítményét, ezáltal lehetőség nyílik annak összehasonlítására más játékosok eredményével. A legmagasabb pontszámot elérő játékosokkal a GE fel fogja venni a kapcsolatot és felkínálja egy állásinterjú lehetőségét. A pontszámon kívül a kódminőséget és a megoldás eleganciáját is figyelembe veszik majd az esetleges interjúk során.

A verseny március elején indul és egy kreatív kampány keretein belül online és offline csatornákon jut majd el a fejlesztőkhöz: nagy irodaházak menzatálcáin, óriásplakátokon, online folyóiratok felületén tűnnek majd fel a kis robotok és a játék weboldala. A játék a bitfection.com címen, míg a projektről bővebb információ a GE Healthcare microsite-ján érhető el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.