Intelligens viselhető technológia

Következő generációs okosórák

Értesítik tulajdonosaikat a beérkező hívásokról és üzenetekről, a pulzusmérő funkciónak köszönhetően pedig személyi edzőként is működhetnek.

2014.02.25 14:05Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo jelentős előrelépést képvisel az intelligens viselhető technológia piacán. Feltűnő megjelenéséhez a szíj helyett az óratestbe épített kamera is hozzájárul. A cserélhető szíjak többféle színben választhatók (szénfekete, aranybarna és élénk narancssárga a Gear 2-nél, illetve szénfekete, kávészürke és élénk narancssárga a Gear 2 Neo-nál), így a felhasználó hangulatához vagy ruházatához igazíthatja órája színvilágát. A főképernyő háttere, az óra számlapja és a betűtípus is egyéni ízlés szerint testre szabható.

A készülékek lehetővé teszik, hogy felhasználóik fogadják vagy figyelmen kívül hagyják a bejövő hívásokat és üzeneteket, ráadásul az egyéni aktivitásokhoz és szokásokhoz igazodó azonnali értesítések beállítását is támogatják.

Mindkét modell beépül tulajdonosa mindennapjaiba, és segít kézben tartani élete eseményeit. A WatchOn Remote alkalmazás és a beágyazott IrLED, azaz egy infra dióda segítségével akár az otthoni elektronikai berendezések - pl. a TV vagy a set-top box - is vezérelhetők az órával. A Bluetooth fülhallgatóval együttműködő zenelejátszónak köszönhetően a felhasználónak többé nem kell okostelefonját magával vinnie, ha zenét szeretne hallgatni útközben. Valós idejű személyi edző funkciójával pedig egyéni edzésprogramot állíthat össze, és pulzusfigyeléssel javíthatja állóképességét.

Az okosóra felhasználója sokféle Samsung eszközhöz csatlakozhat, és gazdag alkalmazás-ökoszisztémához férhet hozzá, mivel a hordható elektronika világában a Samsung új okosórái futtatják elsőként a Tizen operációs rendszert. Már bevezetése pillanatában több tucat Samsung Galaxy okostelefonnal működik együtt.

A Samsung Gear 2 és Gear 2 Neo áprilistól lesz kapható világszerte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.