Facebook kontra studiVZ

Közösségi portálok harca

Beperelte német vetélytársát a világ egyik legnépszerűbb közösségi oldala. Szerintük a németek őket másolják, ám a studiVZ szerint csupán arról van szó, hogy a Facebook szeretné eliminálni riválisát.

2008.07.22 09:04koac

A Facebook pénteken nyújtott be keresetet a Kaliforniai Szövetségi Bíróságon a studiVZ ellen, mi szerint a német oldal másolja az ő megjelenésüket. A Facebook szóvivői szerint oldaluk sikeressége nagyban köszönhető az egyedi kialakításnak, éppen ezért rendkívül csalódottak, hogy a németek tisztességtelen módon, egyszerűen lemásolták megoldásaikat.

Ezzel szemben, a németek egészen más szemszögből látják a történteket, őszerintük csupán arról van szó, hogy mivel a Facebooknak nem nagyon sikerült betörni a német piacra, most megpróbálják kiütni a vetélytársukat a nyeregből. A studiVZ vezetői méltánytalannak tartják, hogy a Facebook egy kaliforniai bíróságon perli őket, véleményük szerint az amerikai oldal részéről csupán egyetlen taktika érvényesül a konkurensekkel szemben: „Ha nem tudod legyőzni, pereld be.”

A studiVZ egyébként 2005-ben indult, és az első „találkozója” a Facebookkal a következő évben volt, mikor is vetélytársa meg szerette volna vásárolni őket, ám végül a céget inkább a Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck-nak, egy tehetős német cégnek adták el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.