Nem lesz drón-alkalmazás iPhone-ra

Nem szólhat a telefonunk, ha valakit megölnek

Újfent is letiltotta az Apple a dróntámadások alkalmazást, mert nem felel meg az irányelveknek.

2012.09.15 18:15Konrád - ma.hu

Ha valaki tudni szeretné hány ember veszítette életét az USA dróntámadásai során, annak a Drones+ alkalmazás jelenti a megoldást. Az app üzenetet küld az iPhone-ra, ha a média beszámol egy újabb légicsapásról, és a Google térképen piros gombostűvel jelöli a támadások helyszíneit.

Ha valakinek felkeltette az érdeklődését, sajnos el fog keseredni, mert az alkalmazást nem fogja tudni letölteni. Az Apple ugyanis a nyár folyamán már három alaklommal tiltotta meg, hogy felkerüljön az App Storeba. “Úgy találtuk, hogy az alkalmazása tartalma sokak számára kifogásolható, ami nem egyeztethető össze az App Store  irányelveivel” – áll a cég emialjében, amit Josh Begleynek a New York Egyetem végzősének küldtek, aki az appot fejlesztette.

Begley megérti az Apple álláspontját. “Nem akarnak semmi olyasmit, amit bárki problémásnak találhat. Elfogadom és megértem”. Begley alkalmazásának adatai az Oknyomozó Újságírói Irodától származnak, ami kormányzati jelentések, katonai vezetők, megbízható média és tudományos források segítségével építi adatbázisát a dróntámadásokról.

Begley elgondolkozott azon, hogy Androidra is megírja alkalmazását, de igazából nem hiszi, hogy sok érdeklődő lenne rá. Szerinte az emberek maguk döntik el, miről akarnak értesítést kapni, és, még ha elérhetőek lennének az adatok a dróntámadásokról, akkor is kérdéses, érdekelne-e ez bárkit is. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.