A mai mobilok nem csak telefonálásra jók

Androiddal az egészséges életért

Elősegítheti az egészséges életmód megtartását, és a betegségek kezelésében is segítséget nyújthat számos olyan alkalmazás, amelyek androidos mobilokon elérhetők.

2012.04.21 22:30telenor
Fotó. sxc.hu

Betegként tudatosabbá, felkészültebbé és könnyebben informálhatóvá válnak az androidos okostelefonok felhasználói - hangzott el a kilencedik Telenor Android Workshop Life rendezvényén, amelyen a Google által gyártott mobiltelefonos operációs rendszert futtató eszközök egészséges életmódra gyakorolt hatásai kerültek középpontba.

A rendezvényen Dr. Meskó Bertalan a Webicina.com vezetője elmondta, már számos olyan applikáció is létezik, amely szorosabbá fűzi az orvos és betege közti kapcsolatot, ennek köszönhetően az orvosoknál tett személyes látogatások száma is csökkenhet.

A workshopon az előadók bemutattak olyan alkalmazásokat, amelyek a sportolást segítik elő, ezek személyre szabott edzéstervek kialakításában, a leginkább megfelelő helyszínek megtalálásában, vagy a sportos közösségek megtalálásában segítik az okostelefon tulajdonosokat. A rendezvény stílszerűen futóversennyel zárult.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.