Előretelepített Google alkalmazásokkal

Új taggal bővül a Samsung Galaxy Tab család

A Galaxy Tab 2 (7.0) Android 4.0 operációs rendszerrel és rengeteg tartalommal érkezik.

2012.02.15 13:29ma.hu

A Samsung Prágában bemutatta új, Galaxy Tab 2 (7.0) táblagépét, amely WiFi-vel vagy WiFi+3G modemmel együtt érkezik. A Galaxy Tab 2 márciustól érhető el az Egyesült Királyságban, majd várhatóan egy hónappal később itthon is kapható lesz.

A Samsung első Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszert futtató táblagépe számtalan új és továbbfejlesztett funkcióval áll a felhasználók rendelkezésére. A frissített Android Marketen hozzávetőleg 400 000, táblagépen és okostelefonon is élvezhető alkalmazás található. Az új felhasználói felülettel az alkalmazások között ujjmozdulatokkal válthatunk, ráadásul a tartalmak megosztása is sokkal könnyebbé vált. A 21 Mbps maximális elméleti letöltési sebességet nyújtó HSPA+ és WiFi kapcsolat tovább fokozza az új operációs rendszer egyébként is nagy teljesítményét és alacsony válaszidejét. 

Az Android 4.0 operációs rendszer előretelepített Google alkalmazásokkal érkezik, így a felhasználók a gyakran használt weboldalaikat és alkalmazásaikat még gyorsabban elérhetik, az új arcfelismerő funkció, a Face Unlock révén pedig a lezárt táblagéphez könnyedén hozzáférhet a tulajdonosa. 

A Galaxy Tab 2 (7.0)-án elérhető Samsung Hub szolgáltatások több multimédiás funkciót tesznek elérhetővé. A Samsung Music Hub zeneáruházban világszinten több mint 17 millió zeneszám hallgatható meg, a Readers Hub 2,3 milliónál is több elektronikus könyvhöz, 3500 magazinhoz és legalább 2000 napilaphoz nyújt hozzáférést a világ 51 különböző nyelvén. A Game Hub-on keresztül a legújabb játékok is elérhetők, az újonnan bemutatott Video Hub szolgáltatásnak köszönhetően pedig több mint 1000 megvásárolható vagy kölcsönözhető film közül lehet válogatni. Emellett megtekinthetők előzetesek, olvashatók filmismertetők és ajánlások, még inkább megkönnyítve a rengeteg tartalom közötti böngészést.

A Samsung továbbfejlesztette Touchwiz felhasználói felületét is, amellyel így egy lépésben elérhetők a Hub widgetek és azok tartalma. További újdonság az S Suggest szolgáltatás, amely a felhasználó ízlése alapján valós időben ajánl alkalmazásokat, és közvetlenül a kezdőképernyőről elérhető.

A Galaxy Tab 2 kiváló multimédiás funkcióit tovább gazdagítja a Samsung AllShare Play, egy új tartalommegosztó szolgáltatás. Segítségével a felhasználók Galaxy Tab 2 készülékükön lejátszhatják a számítógépükön, egyéb Samsung készülékükön, vagy valamilyen netes tárhelyen levő multimédiás tartalmaikat. Mindemellett könnyedén átmásolhatják ezen tartalmakat egyik készülékről a másikra, vagy közvetlenül egy webes tárhelyre.

A Galaxy Tab 2 hanghívás funkcióval is rendelkezik, így ha a felhasználó nem találja mobilját, akkor a táblagépét is használhatja telefonálásra. Ráadásul a Google+ közösségi szolgáltatás révén akár több résztvevős videó hívás is bonyolítható a csoportos chatszolgáltatások és tartalommegosztás mellett. A készüléken elérhető a Samsung ChatON is, amellyel bármilyen okostelefonos platformon levő felhasználóval lehet csevegni, vagy tartalmakat megosztani. Mindehhez ráadásul a tulajdonosok felhasználónevek helyett a telefonszámaikat használhatják önmaguk azonosítására. 

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.