Jogi lépések

Alig mutatták be, a Samsung máris nekiesett az új iPhone-nak

Jogi lépéseket tervez a Samsung Electronics Co. az Apple ellen az iPhone 4S értékesítésének megakadályozására.

2011.10.05 11:54MTI

Az Apple október 14-ére jelentette be az iPhone termékcsalád legújabb modellje, az iPhone 4S értékesítésének megkezdését az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Japánban és az Egyesült Királyságban.

A Samsung és az Apple eddig már mintegy 20 peres eljárásba bonyolódott egymással az Egyesült Államokban, valamint európai és ázsiai országokban. Az Apple egyes készülékei kivitelének lemásolásával vádolja a Samsungot, a Samsung viszont mobiltechnológiai szabadalmai megsértésével az Apple-t.

Az Apple az elmúlt hónapban sikerrel kérelmezte a Samsung GalaxyTab táblaszámítógép legújabb modellje értékesítésének betiltását Németországban az iPad és a GalaxyTab kiviteli hasonlóságaira hivatkozva. Az iPhone 4S készülék a Samsung szerint két vezeték nélküli adatátviteli technológiai szabadalmát sérti meg.

Az értékesítést tiltó végzésre a keresetet a Samsung először Franciaországban és Olaszországban nyújtja be.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.