Időjárás

Fehérbe öltözött a Kőszegi-hegység, 20 centi hó esett - fotók, videó

Az éjszaka folyamán jelentős mennyiségű hó esett a Kőszegi-hegységben.

2022.11.23 15:29ma.hu

Az odafent kialakult hótakaróról a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebook-oldal üzemeltetőjének, Ráduly Lászlónak köszönhetően fotó és videó is készült - írta meg a Vaol.hu.

Ráduly november 23-án reggel arra vállalkozott, hogy felmegy a hegység csúcsára, Írott-kőre, ami a maga 882 méteres magasságával a Dunántúl legmagasabb pontja.

A fenti részen eléggé komoly mennyiségű hó esett le, az eddigi évekhez képest jóval több, hiszen az elmúlt évek átlaga 4-5 centiméter volt, idén azonban több mint 20 centi esett le a mostani első havazáskor. Az Írott-kő környékén 20-23 cm vizes, tapadó hó esett. Ez a hóréteg nagyon nehéz, sok fa dőlt az útra, rengeteg a letört faág emiatt nem tanácsos útnak indulni - jelentette Ráduly.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.