Időjárás

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

2022.08.14 15:45MTI

Hétfőn sok lesz a napsütés, főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken ennél hűvösebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Kedden is sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A minimumok 12 és 20, a maximumok 29 és 35 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön napos, csapadékmentes idő várható. Szerdán a hajnali 13-21 fokról 31-36 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön a minimumok 15 és 22, a maximumok 33 és 38 fok között alakulnak.

Pénteken hidegfront érkezhet, emiatt felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél nagy területen megerősödik, helyenként - nem csak zivatar környezetében - viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 35 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon ennél több fokkal hűvösebb, míg a Tiszántúl egyes részein több fokkal melegebb is lehet.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé erős, akár viharos lehet. Szombaton a minimumok 15 és 22, a maximumok 24 és 30 fok között várhatók. Vasárnap a hajnali 14-20 fokról 25-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.