Időjárás

Tornádóval érkezett a hózápor Görögországban - videó

Vastag hó borította be Athén környékét. A görög szigeteket elérő hózáporokhoz még tornádó is társult.

2022.01.25 09:28ma.hu

Hatalmas havazásokat okozott Görögországban az Elpis névre keresztelt mediterrán ciklon. Fölközi-tenger felett lévő nedves levegő az északról érkező fagyos légtömeggel keveredve kiadós havazást okozott Athén környékén és az Égei-tenger több szigetén is, sőt még Krétát is beborította a hó. Többfelé 20 centit meghaladó hótakaró takarta be tájat nem kis nehézséget okozva a helyiek számára - írja az Időkép.

A hóborította mediterrán tengerpartok szürreális látványát azonban még tovább lehet fokozni. A ciklon közelsége ugyanis kedvező feltételeket teremtett térségben a víztölcsérek kialakulásához is. A víztölcsérek ugyan nem számítanak ritkaságnak a görög partok közelében, viszont ritkán látni olyan felvételt róluk, amikor egy víztölcsér partot érve a havas felszínre érkezik meg.

Az Athéntól keletre fekvő Androsz szigetét elérő hózápor mellé ugyanis tornádó is társult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.