Időjárás

Izraelt hatalmas árvíz sújtja - videók

Jeges esőzések sújtották Izraelt a hétvégén, ami áradásokhoz és anyagi károkhoz vezetett.

2022.01.17 05:27ma.hu

A hétvégén autók kerültek víz alá és utcák váltak háborgó folyókká izraeli városokban, miután özönvízszerű esőzések és hideg időjárás sújtotta az országot, ami villámárvizekhez vezetett.

Az izraeli Lod városában egy mintegy 18 ezer embernek otthont adó negyedet teljesen elvágtak az áradások - jelentette az izraeli média vasárnap. A helyi hatóságok figyelmeztették a lakosokat, hogy csak vonattal lehet be- és kijutni a környékről.

A helyiek a médiának elmondták, hogy a környéken megállt az élet, még az egészségügyi klinikák és a Covid tesztközpontok is leálltak.

Izraelben máshol az áradások folyókká változtatták a város utcáit, és autók kerültek víz alá. A mentőszolgálatokat vetették be a járműveikben rekedt emberek kimentésére.

A Tel-Avivtól keletre fekvő Petah Tikva nagyvárosban néhány lakos láthatóan kényelmesebb módját választotta a dolgai intézésének: néhányan filmre vették, amint kajakkal közlekedtek a vízzel teli utcákon.

A közösségi médiában közzétett fotókon és videókon látható, amint a háborgó víz végigzúdul a város különböző utcáin, sőt, Ashkelon városában még egy kávézóba is beömlött. Úgy tűnik, hogy több régióban nagy területrészek kerültek víz alá, és az autósok megpróbáltak átjutni a folyókká változott városi sugárutakon.

Vasárnap a jelentések szerint a hőmérséklet is az évszakhoz képest átlagosnál alacsonyabb szintre csökkent, miközben az ország meteorológiai szolgálata arra figyelmeztetett, hogy az árvízveszély egyes területeken, köztük a Júdeai-sivatagban és a Holt-tengeren, továbbra is fennmarad.

Izraelben télen gyakoriak a heves esőzések és áradások. 2019 decemberében és 2020 január elején hét ember vesztette életét a több héten át tartó özönvízszerű esőzések során. Ezúttal eddig nem érkezett jelentés áldozatokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.