Időjárás

Erős faggyal, erős széllel indul a hét

Sokfelé -10 fok alatt alakul a reggeli hőmérséklet, szerdán és csütörtökön lesz a leghidegebb a hajnal.

2022.01.09 14:28ma.hu

Hétfőn reggel az Alpokalján még helyenként kisebb havazás, havas eső várható, míg keleten ködfoltok és naposabb idő indítják a hetet. A keleti megyékben komolyabb fagyok is előfordulhatnak, hazánk északkeleti csücskében -10, -13 fokig csökken a hőmérséklet - írta az Időkép.

Az Északi-középhegység és az Észak-Alföld területén máshol is közel -10 fok körül alakulnak a minimumok, nyugaton lehet enyhébb a reggel.

Napközben változóan felhős lesz az ég, nyugatról is elvonul a csapadék. A szél azonban feltámad, élénk, északon erős, az Alpokalján viharos lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban is csak 0 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden ismét fagyos lesz a reggel, és a leghidegebb északon, északkeleten lehet. Az élénk, erős északi szél kitisztítja az időt, szikrázó napsütés váltja a felhőket. A hétfőhöz hasonlóan 0-5 fokos maximumokat mérhetünk.

A tiszta idő miatt szerda reggel tud leginkább lehűlni az idő, szinte mindenütt -5 fok alá megyünk, északon és a hegyekben -10, a fagyzugos részeken -15 fok körüli fagy is előfordulhat.

A szél még szerdán is élénk lehet, de cserébe a napsütés is megmarad. A napos, csapadékmentes idő csütörtökön is folytatódik, az erős fagyok után azonban délutántól enyhülés jön.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.