Időjárás

Borzalmas vihar csapott le, több mint 80.000 otthont maradt áram nélkül - videók

Autók rekedtek az Arwen vihar által az éjszaka folyamán lehullott hóban az Egyesült Királyságban, Staffordshire-ben.

2021.11.27 22:21ma.hu

Két ember meghalt, és több mint 80 ezren maradtak áram nélkül, amikor az Arwen vihar pénteken késő este elérte Nagy-Britannia északi részét, hóvihart, heves esőzést és 160 km/órás szelet is hozva.

Egy észak-írországi férfi meghalt, miután egy, a szélvihar által kidöntött fa az autójára zuhant, egy másik férfit pedig egy kidőlt fa zúzott össze Lancashire-ben.

A viharos időjárás megbénította a villanyvezetékeket, így a régióban 80.000 fogyasztó is áram nélkül maradt.

A Northern Powergrid közműszolgáltató közölte, hogy a vihar kitörése óta több mint 290 kárbejelentést kapott, de nem tudta időben elvégezni a javításokat, mivel a szél és az azt követő repülő törmelék veszélyt jelentett a mérnökeire.

Szombaton kora reggel a meteorológiai hivatal feloldotta a szélre vonatkozó vörös figyelmeztetést Északkelet-Angliában, ahol a legerősebb szélviharokat regisztrálták.

Néhány utat azonban továbbra is lezártak, és a vonatközlekedés Newcastle-től északra és Skócia egyes részein szünetel. A hatóságok azt tanácsolták az embereknek, hogy tartózkodjanak a nem létfontosságú utazásoktól.

Anglia nagy részén továbbra is sárga és narancs színű figyelmeztetés van érvényben, és a hétvégén akár 112 km/h-s széllökések is várhatók. A meteorológusok szerint a hidegbetörés hétfőig folytatódik az Egyesült Királyságban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.