Időjárás

35 foknál is melegebb van Nyugat-Európában

Franciaországban és Spanyolországban tombol a kánikula, hétfőn nem egy helyen 35 fok fölé melegedett a levegő.

2021.09.07 17:36ma.hu

Miközben Európa északkeleti részét hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztotta el, melynek következtében a csúcshőmérséklet helyenként a 10 fokot sem éri el, addig kontinensük nyugati felét a szokásosnál jóval melegebb időjárás jellemzi - írta az Időkép.hu.

Ennek oka, hogy az Atlanti-óceán fölött elhelyezkedő ciklon előoldalán erőteljes délies áramlás alakult ki, mellyel Afrika felől az átlagoshoz képest 8-10 fokkal melegebb levegő érkezik.

Hétfőn Spanyolországban nagy területen mutattak 36-37 fokot a hőmérők, sőt egy nappal korábban 39 fokot is mértek az országban. Emellett Franciaországban tombol nagy területen a szeptemberi kánikula, a Vizcayai-öböl térségében 35-36 fokig forrósodott a levegő.

Meleg nyári idő jellemző a Brit-szigetek térségében és a Benelux államokban is, ahol a csúcshőmérséklet nagy területen 25 és 30 fok között alakul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.