Időjárás

Szinte hihetetlen, de jön a kánikula

A hét közepére megérkezik az idei nyár első hőhulláma.

2021.06.11 15:22ma.hu

Nem tart sokáig a hidegfront hatása, keddtől erős felmelegedés jön, a hét közepére kánikula köszönt be.

Bár vasárnapra egy hidegfront hoz lehűlést és erős, viharos szelet, hatása nem lesz tartós. Keddtől délnyugatira, délire forduló áramlással egyre melegebb, száraz légtömegek érkeznek Afrika irányából, a hét közepére megérkezik az idei nyár első hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Időkép.

Ez annyit jelent, hogy szerdán már egyre nagyobb területen meghaladjuk a 30 fokot, majd csütörtök-péntek környékén helyenként a 35 fokot is megközelíthetjük.

Mindehhez sok napsütés, és nagyon erős, helyenként extrém erős UV-sugárzás fog társulni, így érdemes lesz majd odafigyelni bőrünk védelmére.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.