Időjárás

Jégeső, viharos szél: szinte az egész országra kiadták a figyelmeztetést

Szinte az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken reggel. Három megye kivételével mindenütt zivatarokra számíthatunk a nap folyamán.

2021.06.11 08:54ma.hu

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés kivételével az egész ország területére: heves zivatarokra számíthatunk - az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben és este leginkább a Dunántúlon, másodsorban a középső tájakon alakulnak ki zivatarok, míg a Tiszántúlon nem valószínű létrejöttük.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat - írják.

A legintenzívebb zivatarokat rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék, általában 10-20 mm, néhol akár 20 mm is lehet, valamint kis méretű jég (<1-2 cm) és viharos, 60-75 km/órás széllökés is kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.