Időjárás

Munkagépekkel kellett eltakarítani a jeget Peresznyén - félméteres jégtorlaszok akadályozták a közlekedést - videó

Húsz percen keresztül zuhogott jégeső a Vas megyei Peresznye településen. Egy utca jelenleg is járhatatlan. Két kotrógép dolgozik a helyszínen.

2021.05.15 17:43ma.hu
Huller Gyöngyi

A déli határhoz közeli tájainkon zivatarok vonultak, melyeket helyenként jégeső is kísért. Bár a jégszemek mérete szerencsére nem volt túl nagy, a mennyiségük helyenként viszont már igen. Az évnek ebben a szakában ugyanakkor nem ritka, hogy jég is kíséri a viharokat - írta az Időkép.

Peresznyében viszont olyan nagy mennyiségű jégeső zúdult, hogy traktorral és munkagépekkel próbálták eltakarítani. A 112Press.hu információi szerint személyi sérülés nem történt és anyagi kár sincs, leszámítva azt, hogy a gyümölcsfákat és a szőlőt rendesen megtépázta a vihar.
 
A falu egyes részén szinte fesztivál hangulat van, a lapátolóknak pizzát, sört, röviditalt vittek a közeli házakból, még a gyerekek is részt vettek a jég ellapátolásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.