Időjárás

Nagy eső érkezik hétfőre

Kiadós öntözés érkezik hétfőre. Több helyen 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat le.

2021.05.15 16:23ma.hu

Az elmúlt napokban több helyen kialakult eső, zápor, zivatar az országban. Vasárnap és hétfőn azonban egy hullámzó frontrendszernek hála sokfelé számíthatunk kiadós csapadékmennyiségre.

A szóban forgó frontrendszer vasárnap érkezik meg, de előoldalán már éjszaka kialakulhat csapadék. Reggel a délnyugati tájakat leszámítva többfelé kell esőre, záporok, elszórtan zivatarokra készülni. Délutánra ugyan nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a napos-gomolyfelhős idő mellett többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A zivatarok rendszerbe, láncba szerveződhetnek, felhőszakadás, jégeső kísérheti őket.

Az igazán nagy öntözés azonban hétfőre jön meg. A csapadéktömb már éjjel megérkezik délnyugat felől és várhatóan aznap este hagyja el térségünket északkelet felé. Ez idő alatt sokfelé készülhetünk kiadós esőre, záporokra, délen, délkeleten zivatarokra. Utóbbiakat felhőszakadás, jégeső, erős, viharos széllökések kísérhetik. A hétfő éjfélig lehulló csapadék mennyisége több helyen a 20, helyenként 30 mm-t is meghaladhatja - írta az Időkép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.